DNEVOM EVROPSKE KULTURNE DEDIŠČINE, KI POTEKAJO PO CELI SLOVENIJI, SE S KAR ŠTIRIMI DELAVNICAMI PRIDRUŽUJE TUDI NAŠ VRTEC IN ŠOLA!

BARVANJE Z RASTLINAMI TER RAZSTAVA IZDELKOV LADKE PENEŠ IN UČENCEV WALDORFSKE ŠOLE
Kraj: Galerija Šivčeva hiša, Linhartov trg 1, 4240 Radovljica
Organizator: Muzeji radovljiške občine
Partnerji / soorganizatorji: Waldorfski vrtec in šola Gorenjske
Čas dogodka 27.09.2014 , 10:00-13:00
Opis dogodka
Na delavnici se bomo preizkusili v preprosti tehniki barvanja volne in svile z rastlinami. Hkrati bomo pripravili tudi razstavo volnenih in svilenih izdelkov barvanih z rastlinami avtorice Ladke Peneš, ki za barvanje uporablja šentjanževko, čebulne lupine, zelene orehe, lučnik, vrbo, jelšo in druge. Razstavili bomo tudi izdelke učencev Waldorfske šole Gorenjska.

MIHAELOV ŽETVENI HLEBEC OB PRAVLJICI
Kraj: Waldorfski vrtec Čebelica, Kranjska cesta 4, 4240 Radovljica
Organizator: Waldorfski vrtec in šola Gorenjska
Čas dogodka 30.09.2014, 17:00-19:00
Opis dogodka
Ker sta Waldorfski vrtec in šola prepoznavna prav po tem, da spoštujeta šege in navade praznika in vsakdanjika, je dediščina vtkana v naše vsakdanje delo. Vabljeni na delavnico peke žetvenega hlebca ob pravljici in pesmi primerni za čas Mihaelovega.

LIČKANJE KORUZE V WALDORFSKEM VRTCU ČEBELICA
Kraj: Waldorfski vrtec Čebelica, Kranjska cesta 4, 4240 Radovljica
Organizator: Waldorfski vrtec in šola Gorenjska
Čas dogodka 01.10.2014, 17:00-19:00
Opis dogodka
Ker sta Waldorfski vrtec in šola prepoznavna prav po tem, da spoštujeta šege in navade praznika in vsakdanjika, je dediščina vtkana v naše vsakdanje delo. Med najpomembnejša jesenska kmečka opravila je sodilo ličkanje koruze. Tudi v Waldorfskem vrtcu Čebelica bomo ličkali in iz ličja izdelali punčke ter ptičke.

VOLNA, KOLOVRAT, GREDEŠE IN POLSTENJE
Kraj: Waldorfska šola Radovljica, Kranjska cesta 4, 4240 Radovljica
Organizator: Waldorfski vrtec in šola Gorenjska
Čas dogodka 02.10.2014, 17:00-19:00
Opis dogodka
Ker sta Waldorfski vrtec in šola prepoznavna prav po tem, da spoštujeta šege in navade praznika in vsakdanjika, je dediščina vtkana v naše vsakdanje delo. Z volno ustvarjamo vso dolgo jesen in zimo, zato se bomo poizkusili v polstenju, česanju volne z gredešami, naredili prejo in na koncu ustvarili lep izdelek iz tople, počesane volne.

Več informacij o projektu Dnevi Evropske kulturne dediščine si lahko preberete na: http://www.zvkds.si/sl/zvkds/dekd/2014/program

——————————————————-

DELAVNICA IZDELOVANJA UMETNIŠKIH IZDELKOV


Čas beži in delavnice za Božični semenj so pred vrati. Potekale bodo to sredo, 23. 10. 2013, od 16. do 18. ure (na Kranjski cesti 4, v Radovljici — v prostorih vrtca in šole).

Izdelovali bomo pletilke, statvice za ročno pletenje, različne škrate, žoge iz filca, beležke, živali iz blaga, nakit in še marsikaj. Na delavnicah se bomo veliko naučili. Žal pa izdelkov ne boste mogli nesti domov, saj so namenjeni prodaji na semnju.

V času delavnic bo v vrtcu organizirano varstvo za otroke.

Toplo vabljeni na prijetno delovno druženje, saj potrebujemo veliko pridnih rok.

—————–

Tudi v letošnjem jesenskem obdobju (2012) pripravljamo niz umetniških delavnic, kjer se naučite novih spretnosti in ste hkrati dobrodelni! Na Waldorfski Božični semenj (v Ljubljani bo 1.12.2012, v Radovljici pa 8.12. 2012) se pripravljamo skupaj s starši, starimi starši in prijatelji. Da bi bili naši stojnici lahko res lepi, bi radi na delavnicah izdelali čim več izdelkov, ki jih bomo z veseljem ponudili obiskovalcem. Zato skušamo v vseh sedem delavnic vplesti pravljična bitja, pa če jih vezete, slikate, šivate, polstite, gnetete ali pa nosite s sabo za inspiracijo… vse je odlično. Na delavnici je prisotnost palčkov, vil, angelov,…zaželjena, za otroke pa so delavnice prezahtevne in naj ostanejo doma.

Delavnice potekajo v vrtcu Čebelica v Radovljici po sledečem razporedu:
sreda, 4. oktober 2012 ob 17:00 uri – teti Tina in Barbara iz vrtca Čebelica v Radovljici bosta vodili delavnico šivanja palčkov
torek, 9.oktober 2012 ob 17:00 uri – kvačkanje z Nino Kopčavar
torek, 16.oktober 2012 ob 17:00 uri – Katja Sodnik (www.rajarija.si) nas bo naučila kako se izdeluje milo
torek, 23.oktober 2012 ob 17:00 uri – s pomočnico razredničarke 1. razreda WOŠ Katarino Nečimer Jensterle bomo šivali palčke (za broške)
torek, 6.november 2012 ob 17:00 uri – teta Sonja Hudeček iz vrtca Sončnica na Hrušici bo vodila delavnico izdelovanja vil iz nespredene volne (ta delavnica bo potekala v vrtcu na Hrušici)
torek, 13.november 2012 ob 17:00 uri – razredničarka 1. razreda WOŠ Mateja Korošec bo skupaj z nami šivala novoletne okraske

——————

Waldorfski vrtec Sončnica lahko jeseni sprejme še nekaj otrok.

SPOZNAJMO SE – v soboto, 9. junija 2012od 10h do 17h na Čufarjevem trgu na Jesenicah!

Da bi izvedeli, kje bo vrtec to jesen, kako poteka delo v vrtcu in kaj vse počnemo, vas vabimo, da del dneva 9. junija 2012 preživite z nami!

PROGRAM:

10.00 – Iskanje skritega zaklada

od 10h do 17h
delavnice: šivanje palčkov in žabjega kralja, polstenje žog, izdelovanje ptičkov iz papirja in izdelovanje zapestnic iz filca

spoznavalnice za starše: stojnica z informacijami o vrtcu

lutkovne predstave:
11.00 lutkovna predstava: Muca copatarica
14.00 lutkovna predstava: Muca copatarica
16.00 lutkovna predstava: Muca copatarica

VABLJENI!

V primeru slabega vremena bo festival prestavljen in o datumu boste obveščeni na spletni strani www.waldorf-gorenjska.si

—————–

Ustvarjalne delavnice z Waldorfskim vrtcem Sončnica

Rudolf Steiner, začetnik waldorfske pedagogike pravi, da je v kali rastline začetek bodočega življenja. V prenesenem pomenu bi lahko dejali, da sta dom in otroški vrtec vrt, otroci cvetlice, starši in vzgojitelji pa vrtnarji, ki negujemo in čuvamo te cvetlice. Vsi vemo, da so za to potrebni ljubezen, rahločutnost in potrpežljivost.

Na Hrušici že štiri leta »vrtnarimo« v waldorfskem vrtcu Sončnica. V želji, da vidite, kako, smo za vas in vaše otroke pripravili delavnice:

»PALČEK POHAJALČEK«
Lutkovna predstava o prijaznem palčku, ki se mu na poti marsikaj pripeti… Lutkovni predstavi bo sledila delavnica, na kateri bodo otroci lahko sami zašili palčka, pomagali pa bosta teti Tadeja in Barbara.
Prijazno vabljeni v torek, 17. aprila ob 16.30 v Studiu Vital, Jesenice.

»PRESENEČENJE ZA MAMICE«
ponedeljek, 19. marec 2012 ob 16.30 uri, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice (pri A banki)
Ker se bliža Materinski dan, bomo z otroci izrezali, napolnili in zašili presenečenje, ki bo mamicam ob njihovem prazniku ogrelo srce.

»VELIKONOČNE RADOSTI«
ponedeljek, 26. marec 2012 ob 16.30 uri, Mladinska točka Center II, Titova 41, Jesenice (pri A banki)
Naj letos tudi otroci prispevajo svoj del k velikonočnemu vzdušju. Izdelali bodo košarice iz papirja, na poti domov pa jih bo spremljal še piščanček, ki ga bodo naredili iz nespredene volne.

Pri delu vam bodo pomagale tete iz waldorfskega vrtca.

——————

Božično-novoletni sejem na Linhartovem trgu v Radovljici

Na Linhartovem trgu bodo stojnice med 16. in 26. decembrom 2011 vsak dan med 16. in 20. uro. V soboto, nedeljo in ob praznikih bodo stojnice od 10. do 20. ure,  poskrbeli pa bodo tudi za pester program dogodkov.
(organizator Turizem, Radovljica)

Waldorski vrtec Sončnica s Hrušice in Čebelica iz Radovljice bosta 18. decembra 2011 med 10. in 20. uro na stojnici predstavljala ročno izdelane igrače, novoletne okraske, izdelke iz polsti in lesa ter voščilnice. Obiskovalci bodo lahko dobili tudi informacije o waldorfski šoli in vrtcu.

Isti dan, med 10. in 12. uro pa bodo waldorfske vzgojiteljice v atriju graščine za otroke pripravile umetniški delavnici zgibanja božičnih zvezd iz papirja in izdelovanja sveč.

Prisrčno vabljeni!

Pridite k nam na umetniške delavnice, kjer se naučite novih spretnosti in ste hkrati dobrodelni!

Na Waldorfski Božični semenj, ki bo letos prvič tudi na Gorenjskem,  se pripravljamo skupaj s starši, starimi starši in prijatelji.  V ta namen organiziramo kar 5 delavnic, kjer ročno izdelujemo igrače in druge izdelke. Izdelki, ki jih izdelujemo, bodo na naši stojnici na Waldorfskem Božičnem Semnju, ki bo potekal  26. novembra v Ljubljani in 3. decembra 2011 v Radovljici.

Delavnice potekajo v vrtcu Čebelica v Radovljici po sledečem razporedu:

4. oktober 2011 ob 17:30 uri – teta Ksenija z vami izdeluje sadje in zelenjavo iz filca

11. oktober 2011 ob 17:30 uri -teta Lili z vami izdeluje žoge iz volne

18. oktober 2011 ob 17:30 uri – waldorfska mama Martina z vami izdeluje novoletne voščilnice

25. oktober ob 17:00 uri – teta Sabina z vami šiva izdelke (labodi ali pajaci) iz filca

4. november ob 18:00 uri – naša prijateljica Neli z vami izdeluje okraske ali obeske za ključke (mokro polstenje)
15. november ob 17:00 uri – teta Sonja in Sabina z vami izdelujeta prečudovite mobile z vilami (TOKRAT V VRTCU SONČNICA na HRUŠICI)