ZDRAVE SLADICE BREZ PEČICE  IN POLETNI SLADOLEDI z MATJAŽEVO KUHARIJO

Vabimo na delavnico priprave sladic na osnovi sestavin veganskega izvora, ki bo

13. JUNIJA 2011 ob 17.00. uri v Waldofskem vrtcu Čebelica v Radovljici
Kranjska cesta 4, 4240 Radovljica 
 

Udeleženci delavnice bodo spoznali:
- živila/surovine, ki jih uporabljamo pri pripravi zdravih sladic;
- kako izbrati/kupiti živila v poplavi številnih živil različne kakovosti;
- prehranske vrednosti, ki jih uporabljena živila vsebujejo in njihov vpliv na zdravje;
- tehnike priprave oz. predelave, ki živila pri pripravi jedi ohranijo v čimbolj naravni obliki ali pa jim prehransko vrednost celo izboljšajo (namakanje in nakaljevanje semen, drobljenje, sočenje, sušenje in drugi postopki minimalne obdelave živil);
- načine časovno ekonomične in hkrati enostavne priprave zdravih jedi;
- pripomočke/aparate za predelavo in pripravo živil v zdravi kuhinji;
- teorijo o zakisanosti, njenih vplivih na zdravje, razlike med posameznimi živili in na tej osnovi sestavljene jedilnike;
- pomembnost ekološke pridelave hrane in sezonske izbire živil;
- možnosti, kako v vsakodnevni prehrani povečati delež životvornih in minimalno predelanih živil.

Pripravili bomo:
pirin čokolešnik
proseno sadno kremo
sladke polentine tortice,
kokosovo kremo,
presni sadni sladoled in veganski sladoled
Cena delavnice : 15 EUR.

Prijave do 10.junija 2011 obvezne.

Prijave na: mateja.res@amis.net / tel: 031 778 096  (ali na prijavni listi v waldorfskem vrtcu Čebelica v Radovljici).

Avtor delavnice:
Matjaž Kološa, univ. dipl. inž. živilske tehnologije s pedagoško-andragoško izobrazbo ima dobrih dvajset let izkušenj s pripravo zdravih jedi. V okviru lastne znamke Matjaževa kuharija že nekaj let širi zavest o pomenu zdrave prehrane in izvaja kuharske delavnice ter  predstavitve, degustacije, promocije, svetovanja, predavanja o zdravi prehrani in zdrave pogostitve. Za različne revije in spletne strani piše članke ter ustvarja nove recepte. Je soavtor knjige Zmote in resnice o osteoporozi.